Jan 16, 2015

Reisinformatie


Reisinformatie

Hoe komt u in Turkije en wat zijn zaken waar u op moet letten? Lees in dit blog meer over de reis naar Turkije.

Categorie: Goed om te weten
Ingezonden door: turkije

Reisinformatie

Vliegtuig:

De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen regelmatig naar Turkije voor lijn- en chartervluchten. U zult landen in Antalya, op ongeveer anderhalf uur rijden van uw appartement. Het is mogelijk om een vanaf de luchthaven een auto te huren. U kunt hier zelf voor zorgen, of wij doen dit voor u. Meer informatie hierover en de kosten kunt u bekijken op onze tarieven pagina.

Het is ook mogelijk om met ander vervoer naar Turkije te reizen, al wordt dit niet vaak gedaan door toeristen.

  • Boot; er zijn passagiersveerboten van verschillende buitenlandse maatschappijen die diensten onderhouden met verschillende havens in Turkije.
  • Auto; u rijd naar Venetië in Italië en kunt van hieruit met de autoveerboten naar Turkije reizen.
  • Trein; vanuit Amsterdam en Brussel gaat er dagelijks een trein via München naar Istanbul. Reistijd is ongeveer twee dagen.

Tips waar u uw ticket kunt boeken:

www.corendon.nl
www.transavia.nl
www.sunexpress.com

U boekt uw ticket vanuit diverse plaatsen in Nederland of Duitsland naar Antalya- Turkije. Sinds April 2011 kunt u met Transavia ook vliegen op Gazipassa, te boeken bij Neckermann en sinds kort ook bij Corendon. Gazipassa ligt aan de andere kant van Alanya en is slechts een half uurtje rijden.

Belangrijk:

Voor Turkije heb je een geldig paspoort of Europese of Nederlandse identiteitskaart nodig. Het is verplicht om bij binnenkomst in Turkije een visum te kopen voor € 15,00 deze is drie maanden geldig.

Houdt u er rekening mee dat het in Turkije 1 uur later is dan in Nederland.