Jan 23, 2015

Turkije


Turkije

Turkije heeft veel aantrekkelijke uitjes voor toeristen. In de omgeving waar de appartementen gevestigd zijn, is veel te doen voor jong en oud. Lees hier meer over Turkije in het algemeen of bekijk een aantal bezienswaardigheden in Alanya of Konakli. Op deze website kunt ook meer reisinformatie of weetjes lezen.

Categorie: Omgeving in Turkije
Ingezonden door: turkije

Turkije

Turkije heeft veel aantrekkelijke uitjes voor toeristen. In de omgeving waar de appartementen gevestigd zijn, is veel te doen voor jong en oud. Lees hier meer over Turkije in het algemeen of bekijk een aantal bezienswaardigheden in Alanya of Konakli. Op deze website kunt ook meer reisinformatie of weetjes lezen.

Turkije
Turkije, officieel de Republiek van Turkije met een president aan het hoofd, noemt men wel de brug tussen Europa en Azië ook al ligt het grootste deel in Azië. Het westelijk deel, met steden als Istanbul, Izmir en Antalya is rijker en dichter bevolkt en meer Europees gericht dan het oostelijk deel. Ankara is de hoofdstad en van hier naar het oosten met zijn ruigere en weidse natuur proef je meer de Aziatische sfeer van Turkije.

Taal en geld
In Turkije wordt Turks gesproken, maar in de meeste toeristencentra spreekt men Duits of Engels. De Turkse munteenheid is de Turkse Lira (TL), 1 Turkse Lira is verdeeld in 100 kursuş

Toerisme
Het toerisme is met name geconcentreerd rond het Middellandse zee gebied, de combinatie van zon, zee en uitgestrekte zandstranden, de gastvrijheid van de bevolking met de heerlijk Turkse keuken zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Onder populaire steden valt ook Alanya, een echte uitgaansstad.

Dankzij een rijk historisch verleden bezit Turkije een schat aan historische bezienswaardigheden en ruïnes.

Klimaat
Van april tot oktober heeft Turkije een warm klimaat. In de bergen of aan de rand van een meer vind u in deze periode een gematigder klimaat.

In de zomermaanden is het in Turkije erg warm. In onze wintermaanden ligt de temperatuur in Turkije aanzienlijk hoger, waardoor het een aantrekkelijke winterzon bestemming is geworden. Gemiddelde dagtemperaturen aan de Turkse Rivièra: November 20 °C, December 16 °C, Januari 14 °C, Februari 17 °C, Maart 21 °C.

Eten en drinken
Turkije heeft een uitgebreide keuken, het aanbod van gerechten is zeer groot. Mezeler zijn kleine voorgerechten, zoals gevulde druivenbladeren en ‘cacik’, yoghurt met komkommer, dille en knoflook. De hoofdgerechten bestaan meestal uit lamsvlees, gegrilde vis of kebab. Het meest populaire nagerecht is baklava, in honing gedrenkt en met noten gevuld bladerdeeg.

Raki wordt veel gedronken voor en tijdens het eten. Het is een anijsdrank die vaak wordt gemengd met water en wat ijsblokjes, waardoor hij melkwit van kleur wordt. Na de maaltijd wordt Kahve (Turkse koffie) uit kleine kopjes gedronken. Zwarte thee (çay) drinkt men de gehele dag. U zult merken dat er in de traditionele turkse eethuizen vaak geen alkoholische dranken worden geschonken.