Jan 23, 2015

Alanya


Alanya

Vanaf je vakantie adres ben je met 5 minuten autorijden in het centrum van Alanya. Deze stad heeft veel te bieden, voor jong én oud. Lees er meer over in dit blog!

Categorie: Omgeving in Turkije
Ingezonden door: turkije

Alanya

Op slechts 5 minuten (met de auto) afstand van uw appartement vindt u Alanya, een klein vissersdorpje wat is uitgegroeid tot één van de populairste badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Met zijn langgerekte, brede stranden en vele bezienswaardigheden is dit de ideale vakantiestad in Turkije. In het centrum zijn genoeg leuke winkeltjes en gezellige restaurants, maar ook bij de oude haven is veel vertier te vinden waar het in de avonden altijd gezellig druk is. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in Alanya:

  • Cleopatra Beach; het bekendste stad strand van met een grote verscheidenheid aan wateractiviteiten en sportfaciliteiten. Vanaf het strand loopt u zo de stad in.
  • Alanya Kalesi; het oude kasteel dat u een prachtig uitzicht over zee en stad biedt. U kunt er komen met de auto of door een flinke wandeling over kronkelweggetjes langs eeuwenoude gebouwen met mooie uitzichten en natuur.
  • Alanya Müzes; een historisch museum met een etnografisch* en een archeologisch** gedeelte. Hier kunt u een rijke verzameling voorwerpen uit de oudheid vinden die ieder jaar wordt bijgevuld met nieuwe vondsten.
  • Damlataş Mağaras; een grot met druipstenen van miljoenen jaren oud. Elke dag is de grot van 10:00 tot 12:00 gereserveerd als kuuroord voor astmapatiënten, ze zeggen dat het klimaat in de grot zeer gezond is voor astmapatiënten.

    * Volkenbeschrijving
    ** Wetenschap die een bepaalde cultuur of samenlevingsvorm in een bepaalde periode in het verleden tracht te achterhalen d.m.v. bodemvondsten en andere (stoffelijke) overblijfselen.